Elektrikerfirma

Har du brug for et elektrikerfirma? Indhent 3 gratis og uforpligtende tilbud fra elektrikere nær dig. Det tager kun 2 minutter og du kan bagefter frit vælge det bedste tilbud.

Entreprisegaranti
Nemt og hurtigt
Få flere tilbud på din elektrikeropgave
Spar tid og penge
Kun de bedste fagmænd

FÅ 3 TILBUD NU!

Sådan virker det


Skal du have ændret din boligs elinstallationer? Så bør du kontakte et elektrikerfirma. At begynde at pille ved elinstallationer selv kan være farligt, og der er også visse ting, du ikke selv må udføre af el-arbejde. For at blive klogere på hvad du selv må gøre, og hvad du ikke må, kan du blive guidet om i dette indlæg. Desuden vil du få hjælp til, hvordan du kan finde det ideelle elektrikerfirma for dig.

Det bør nævnes, at man ikke kan være selvstændig som elektriker ifølge den danske lovgivning. Man skal have en overbygning som el-installatør, for at kunne drive et elektrikerfirma. Dette er vigtigt at have in mente, når du skal vælge et elektrikerfirma, så du kan være sikker på, at der ikke er nogle, der ”snyder” i forhold til el-arbejdet. Det er vigtigt at kunne være tryg i denne situation, da der arbejdes med elektricitet, som kan være farligt. Der skal være en tovholder, som er en autoriseret el-installatør, der har ansvar for, at el-arbejdet udføres korrekt af elektrikerne. Det vil altså sige, at et elektrikerfirma har ansat elektrikere, hvor en autoriseret el-installatør ejer firmaet.

Et elektrikerfirma kan være behjælpelig med mange forskellige el-opgaver såsom:

 • Nye elinstallationer eller udskiftning af disse
 • Opsætning af lamper og stikkontakter eller flytning af disse
 • Fejlfinding af elinstallationer
 • Optimering af el- og varmeanlæg
 • Hvidevarer – reparation og udskiftning
 • Tele og kommunikation herunder etablering af kablet og trådløst netværk
 • Elektriske apparater
 • Alarmer
 • Etablering af solceller
 • Reparation eller opsætning af varmepumper
 • Reparation eller opsætning af køleanlæg

Det er meget individuelt fra elektrikerfirma til elektrikerfirma, hvad de kan hjælpe med. Der er mange, som er specialiseret i nogle af arbejdsopgaverne. Det kan være, at et firma er specialiseret i tele og kommunikation, mens et andet er eksperter i hvidevareservice. Det er derfor vigtigt at huske på, når du vil finde et elektrikerfirma til din opgave.

I nogle tilfælde kan man få elektrikerfirmaer ud til akutte problemer i forhold til el-arbejde hos virksomheder, boligforeninger eller private hjem.

FÅ 3 TILBUD NU!

Elektrikerfirma øger sikkerheden i din bolig

At arbejde med elektricitet kan være ganske farligt. Så ved du ikke noget som helst om, hvad du skal gøre i forbindelse med en elinstallation, anbefales det under alle omstændigheder, at du kontakter et elektrikerfirma, som kan hjælpe dig. Også selvom det er arbejde, du må udføre selv.

En elektriker ved, hvad den gør, når den giver sig i kast med el-arbejde. Derfor vil det være det smarteste at kontakte et firma, hvis du skal have foretaget el-arbejde. Vil du gerne lære at gøre nogle ting selv, så kan du også få rådgivning fra et elektrikerfirma, som kan vise dig første gang, hvordan du skal gøre. Da kan du selv udføre arbejdet fremover.

Dette el-arbejde må du selv gå i gang med

Der er en del el-arbejde, som du selv må udføre. Men som nævnt bør du overveje at få en elektriker til at hjælpe dig i første omgang, hvis du er på bar bund. El-opgaver, du selv må lave, er følgende:

 • Udskiftning eller montering af stik på ledninger
 • Reparation og samling af samledåser på el-ledninger
 • Udskiftning af nuværende stikkontakter og kontakter op til maksimalt 250 volt
 • Udskiftning af lysdæmpere eller kontakter med tidsstyring eller ombytning af nuværende
 • kontakter til nogle af disse
 • Montering eller udskiftning af lampefatninger
 • Ændring af programmering på samt udskifte enheder i belysningssystemer

Som hovedregel gælder det, at du må foretage elinstallationer, som er nemme at gå til. Det vil sige de steder, hvor der ikke skal etableres helt nye elinstallationer, som ændrer den nuværende boligs elinstallationer. Hvis dette er tilfældet, skal du have fat i et elektrikerfirma.

Det må du ikke lave af el-arbejde

Af el-arbejde, du ikke må fortage dig, er:

 • Ændringer på elinstallationer på over 250 volt. De må altså hverken installeres eller udskiftes af dig
 • Opsætte nye elinstallationer som stikkontakter
 • Ændring eller etablering af nye grupper i måler- eller gruppetavle
 • Opsætning af halogenlamper, hvis delene dertil er købt hver for sig.
 • Opsætning eller udskiftning af eksisterende kontakter eller stikkontakter udendørs

Hvis det er en eller flere af ovenstående ændringer, du ønsker at få foretaget i dit hjem, skal du altså kontakte et elektrikerfirma til at hjælpe med disse.

FÅ 3 TILBUD NU!

El-arbejde gjort ukorrekt kan forårsage brand

Hvert år sker der brande i Danmark – desværre mange af dem på grund af fejlagtige elinstallationer. Mange boligejere ved ikke, om der er gjort ukorrekt el-arbejde i deres nuværende bolig, fordi de ikke har boet i boligen fra start af. Ifølge undersøgelser er 40% af brande i Danmark forårsaget af netop ukorrekte elinstallationer. Hvis man vil undgå dette kan man kontakte et elektrikerfirma, som kan lave et syn på elinstallationerne for at sikre, at alt der brandsikkert. Man kan få lavet det, der hedder et el-eftersyn.

Tilbage i 2012 blev det indført, at hvis man som boligejer ønsker en ejerskifteforsikring, så skal man have lavet et el-eftersyn. Hvis der så er potentielle fejl efter en flytning, kommer sælger ikke til at hæfte for disse. Derfor kan det være en fordel at få lavet denne. Desuden er det med til at øge sikkerhedsniveauet for køber, da man har gennemgået elinstallationerne i dybden.

Reducer din elregning med en elektrikers syn

Selvom man skulle tro, at det vil koste dig penge at få en elektriker ud, så kan det faktisk spare dig penge i sidste ende. Et elektrikerfirma kan lave en vurdering af nuværende installationer og optimere disse, således du kan få mere energisparende og ikke mindst miljøvenlige løsninger. Elektrikere ved, hvad det bedste og billigste er inden for elinstallationer lige nu, hvormed de kan hjælpe dig med at få elregningen til at dale. Lav en investering i elinstallationerne og spar penge på den lange bane.

Vil du have fat i et elektrikerfirma?

Det anbefales, at du indhenter tilbud fra flere elektrikere, så du kan sammenligne priserne og finde den billigste og bedste løsning nær dig. Hos 3byggetilbud.dk kan du få tilbud fra 3 forskellige elektrikerfirmaer, som passer til de opgaver, som du ønsker skal løses. Det kan være svært selv at finde elektrikere til lige det, du står og mangler, da det kan kræve en større research. Med dette tilbud kan du opgive, hvad du skal have hjælp til og få netop det tilbud, som passer præcist til det, du skal have lavet.

FÅ 3 TILBUD NU!