El-installatør

Har du brug for en el-installatør? Indhent 3 gratis og uforpligtende tilbud fra el-installatører nær dig. Det tager kun 2 minutter og du kan bagefter frit vælge det bedste tilbud.

Entreprisegaranti
Nemt og hurtigt
Få flere tilbud på din elektrikeropgave
Spar tid og penge
Kun de bedste fagmænd

FÅ 3 TILBUD NU!

Sådan virker det


En el-installatør leder, planlægger og udfører installationsarbejde. Det kan være store som små tekniske opgaver, den laver. En el-installatør installerer blandt andet it og kan hjælpe med telefonkabler og tekniske apparater. Med andre ord sørger en el-installatør for, at vi kan komme på nettet overalt, at vi kan ringe til hinanden og bruge anden ikke-fysisk kommunikation, som er uundværligt for os i dag. Desuden kan el være farligt. El-installatører hjælper med, at det ikke er farligt i hverdagen, så vi kan sidde trygt i vores hjem. Har du brug for hjælp til el, eller vil du gerne vide, hvor meget du selv kan lave af el-arbejde, bliver du guidet her.

Hvad kan en el-installatør hjælpe mig med?

Her vil komme en kort definition af forskellen på el-installatør og elektriker. Er man elektriker, arbejder man under en el-installatør, som har ansvaret for el-arbejde. Vil man være selvstændig og have et elektrikerfirma, så skal man have en el-installatør-uddannelse oven i elektriker-uddannelsen. Man kan altså ikke være selvstændig elektriker. Som elektriker skal man arbejde under en autoriseret el-installatør, som det hedder. Det siger den danske lovgivning.

En autoriseret el-installatør udfører el-arbejde, og der findes en del forskellige opgaver, som den kan være behjælpelig med. Disse er blandt andet:

 • Udskiftning af stikkontakter eller renovering af disse
 • Lampeopsætning
 • Tele og kommunikation
 • Køkkeninstallationer
 • Generel renovering og udskiftning af ældre el-installation
 • Belysning både uden- og indendørs
 • Hvidevareservice
 • De fleste elektriske apparater (computere og tv for eksempel)
 • Alarmer
 • Varmepumpe

El-installatører skal hele tiden holde sig opdateret på udviklingen inden for ovenstående områder, således arbejdet kan udføres korrekt. Der sker hele tiden meget i forhold til elektriske apparater, hvormed det kræver, at el-installatører følger godt med. For du ved garanteret slet ikke, hvordan man fikser problemet.

FÅ 3 TILBUD NU!

Pas på med el-arbejde

De fleste er vidne om, at man ikke bare skal stikke fingrene ind i en stikkontakt, hvis man ikke ved, hvad man gør. Det kan være særdeles farligt at arbejde med elektricitet. Der findes derfor nogle regler på området i forhold til, hvad du må lave, og hvad du ikke må.

El-arbejde, som du ikke selv må udføre vedrører:

 • Helt nye installationer i dit hus. Det vil sige udskifte eller installere nye kabler/ledninger i den nuværende, faste installation. Man må ikke opsætte afbrydere, strenge- og reguleringssystemer, der ikke har været der tidligere.
 • Opsætte lavtvoltbelysning – også kaldt halogenbelysning – hvis transformator, ledninger og
 • lamper er købt hver for sig.
 • Udføre el-arbejde i måleren eller gruppetavlen.
 • Installere eller udskifte el-installationer over 250V.
 • Installere eller udskifte udendørs afbrydere samt stikkontakter.

El-arbejde, som du selv kan sørge for er blandt andet:

 • Fatning som skal udskiftes
 • Lampeophængning
 • Montering af lampestikprop

Hvordan du mere præcist udføre dette el-arbejde, kan du finde meget mere om på YouTube eller ved at søge på internettet.

FÅ 3 TILBUD NU!

Det kan der ske ved fejlagtig elinstallation

Hvis du selv har kastet dig ud i at lave el-arbejde, og det er gjort fejlagtigt, kan det få fatale konsekvenser for sikkerheden. Derfor bør man kontakte en el-installatør, så man ikke risikerer noget i forhold til sikkerhed.

Mange nuværende boligejere har ikke en idé om, om der er udført ulovligt el-arbejde tidligere i det hus, de bor i. Såfremt el-arbejdet er fejlagtigt installeret kan det forårsage brand i hjemmet. Det sker desværre årligt i Danmark. 40% af de brande, der er i Danmark hvert år, sker grundet disse fejl elinstallationer, viser statistikkerne.

Hvis du er i tvivl om, dit hus er sikkert med henblik på el, kan du få en elektriker ud og se på die nuværende elinstallationer.

Vidste du, at det i dag er gældende, at man skal have lavet et såkaldt el-eftersyn, hvis man ønsker en ejerskifteforsikring, som man kan gøre brug af ved husskifte. Da bliver potentielle fejl dækket, selv når du er flyttet fra din bolig, hvis du er sælger. Det blev indført i 2012. Denne er også god at få foretaget alligevel, så el sikkerheden er i top.

Få rådgivning til en lavere elregning fra el-installatør

En el-installatør kan faktisk være behjælpelig med at spare dig for en masse penge. Ønsker du at reducere elregningen, kan den hjælpe dig med nye løsninger, som koster nu og her, men som vil reducere dine udgifter på sigt.

En el-installatør kan rådgive dig om både mere energibesparende og miljøvenlige løsninger, så du gør noget godt for miljøet og spare penge på samme tid.

FÅ 3 TILBUD NU!

Er der bøvl med elektronikken?

I dag er det ikke særlig nemt for nogen at skulle undvære internettet. Tænk hvis du ikke kunne streame serier online, når du ville, eller hvad hvis Facebook ikke virker? Så kan du ikke komme i kontakt med dine venner. Eller hvad hvis du ikke kan ringe til din mor og få hjælp til den brune sovs? Det vil være en skandale.

Heldigvis er der hjælp på vej. Nogle el-installatører har døgnåbent, så de kan komme og fikse problemet hurtigst muligt.

Mange el-installatører hjælper både private og erhverv med at holde maskineriet i gang. Hvis det ikke fungerer optimalt, kan en virksomhed gå helt i stå og gå glip af mange kroner og ører. Eller hvis apparater på sygehuse ikke virker, kan det gå grueligt galt. Derfor er el-installatører meget vigtige. De kan redde liv og holde samfundets hjul i gang.

Få gode priser på el-installatør

Uanset om du skal have lavet el-arbejde i din private bolig, i en boligforening eller et firma, anbefales det, at du henter flere tilbud. Du kan nemt hente 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk her.

Hvis du får fere tilbud på samme gang risikerer du ikke at betale overpris, som hvis du kun indhentede tilbud fra en el-installatør.

Mange elektrikere er svære at få fat i forhold til den opgave du skal bruge hjælp til, hvis du selv kontakter dem direkte. De er specialiseret i enkelte områder, og så kan det være svært at finde den rigtige hurtigt.

FÅ 3 TILBUD NU!